1 Şubat 2009 Pazar

Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olmak - 2



Şimdi burda değineceğimiz konu rte'nin yaptığı tavır ve etkileri.

İzleyenler doğal olarak çok büyük bir şoka uğradılar. Anadolu topraklarında yaşamış her insan ilk anda kendini hemen toparladı ve iç ses ona yürü be dedi. Kolay gaza gelmemizin bir sonucu bu. Sonra metronun ücretsiz olması havaalanında karşılamalar zaten olayın sıcaklığından dolayı gayet normaldi. Gelgelelim sonra sakin kafayla düşündük ve ulan israil bu boru değil oyun olma ihtimalleri üzerine gidelim bir de dedik bazılarımız.

Yaklaşan Seçim Propagandası mı?

Bu hareketin nedeninin seçimlerle alakalı olduğu birçok kişi tarafından tvlerde, tartışma programlarında falan dile getirildi. Evet propaganda diyenler, rte nin yaptığı oyunun çok sakıncalı ve riskli olduğunu söylediler. Propaganda değil diyenler ise, rte nin böyle bir riski göze alamayacağını ve olsa bile eehh sokarım huleyn inceldiği yerden kopsun amuhagoyim dediler genelde. ki onlar gazzeye yardım amaçlı ya da israile karşı durma amaçlı çoktan askere gidelim diyordu. Neyse sakin kafayla düşünmek her zaman daha sağlıklı olmuştur.

Yükselen Milliyetçilik Dışavurumu mu?

Diğer ihtimal rte nin türk-islam sentezini gösterdiği yılların birikimini yanına alarak yeter ulan kardeşlerimizi öldürdüğünüz demesidir. Bu ihtimal muhafazakar kesimde daha çok kabul görülüp, görünmek istenendir. Neyse bunun da faturası kabarık olabilir.

Ulan peki ne yapacaz.
Bu adamların yaptığı katliama sessiz mi kalalım?
Öldürdüğü çocuklar için sadece yas tutup, organizasyonlar düzenleyip, yardım mı toplayalım?
Hayır, ama bu işlerin karşısında olmanın gücünün büyüklüğü, mahalle kahvesi kavgasından çok daha büyük güçlere sahip şeylerle gösterilebilir.
Bu işin tarihi ve nasıl bugünlere geldiği ayrı bir tartışma konusudur.
Keşke böyle olmasaydı diyoruz ama geleceğimiz için yatırım yapmıyoruz.
Bu tartışmanın sonucunda bize kalan yabancı dil bilmeyen bir devlet başkanına sahip olduğumuzu anlamamız. İsrail gibi nefret edilen bir ülkeyle aslında çok sıkı bağlarımızın olması, ve Kasımpaşalı bir başbakanımızın olduğudur.
Makara için çok malzeme kaldı makaracılara.
(bkz. van minıt)
(bkz. daha davos'a gelmem)
(bkz. siz öldürmeyi çok iyi bilirsiniz)
(bkz. http://sozluk.sourtimes.com/)

Sonuçlarını zaman gösterecek...

Hiç yorum yok: